Ajankohtaista

9 syytä hankkia kahviautomaatti työpaikalle

NIO PM -painesuodatinautomaatti

Avokonttorin ilma väreilee. Asialla ei ole kehnosti toimiva ilmastointi, vaan jotain muuta. Näyttöpäätteiden välistä vaihdetaan kyräileviä katseita, yksi tamppaa jalallaan hermostunutta rytmiä, toinen naputtelee kuulakärkikynäänsä. Klik–klik–klik. Kello lyö kaksi. On kahvitauon aika.

Kahvitauon pitää maistua tauolta

Monella toimistolla ja työpaikalla kahvitauko sisältää ihan liikaa stressitekijöitä – varsinkin, kun mietitään, että tarkoituksena olisi tosiaan tarjota työntekijöille hetken huilaus arjen raadannasta. Useamman erillisen käsikäyttöisen kahvinkeittimen viritelmät (joita muuten näkee toimistoilla todella paljon) vaativat aina jonkun, joka A) muistaa keittää kahvit, B) osaa keittää kahvit. Liian usein lopputuloksena on pannukaupalla kitkerän makuista sumppia, jonka ryystäminen käy ennemminkin työstä kuin tauosta.

Jos tilanne on tämä, niin horisontissa häämöttävät kahvitauot voivat saada koko toimiston varpailleen, kun kukin odottelee pelonsekaisin tuntein, että millaista tervaa heille tälle kertaa yritetään juottaa. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Tähän monia työpaikkoja vaivaamaan ongelmaan on nimittäin hyvin yksinkertainen ratkaisu: kahviautomaatti.

Työpaikan kahviautomaatti pelastaa kahvitauon

Laadukas kahviautomaatti pelastaa työpaikan kahvitauot. Jostain syystä työpaikoilla kuitenkin suhtaudutaan hieman epäilevästi kahviautomaatteihin, joten päätimme listata ylös kahviautomaatin edut. Kattavan yhdeksän kohdan listan löydät tästä alta.

1. Valinnanvara. Kahviautomaatista saa useita erilaisia kahvilaatuja, kuumaa vettä teetä varten, kaakaota, kuumaa mehua, mustikkakeittoa ja myös kylmiä virvokkeita. Jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva juoma ja aina on tarjolla vaihtelua arkeen.

2. Laatu. Kahviautomaatista saa aina tasalaatuista ja suoraan pavuista jauhettua tuoretta kahvia. Lisäksi kahvin vahvuus on valittavissa kuppikohtaisesti, joten jokainen saa juuri sellaista kahvia, josta eniten pitää. Kenenkään ei siis tarvitse tinkiä omasta kahvi-ihanteestaan.

3. Kiinteä hinta. Kun sopimus on laitetoimittajan kanssa kunnossa, on kahviautomaatin ylläpito helppoa. Meillä K-S Konttoripisteellä kiinteään kuukausihintaan sisältyy laitteen huolto, varaosat sekä säännöllinen puhdistus. Palvelupakettiin sisältyy myös kuukausihuollon yhteydessä tehtävä kahviautomaatin täyttö. Juomien raaka-aineista asiakas maksaa erikseen. Käytännössä työpaikalla voidaan siis keskittyä vain käyttämään kahviautomaattia.

4. Ei kahvinkeittovuoroja. Olipa sitten päivä tai yö, kahviautomaatti on aina valmis pyöräyttämään kupposet kahvia. Kukin voi siis juoda kahvit juuri silloin kuin niin haluaa, eikä yhden kupillisen takia tarvitse turhan päiten keittää kokonaista pannullista. Toisaalta kahviautomaatista on mahdollista ottaa kerralla myös kokonaisen pannullisen verran kahvia esimerkiksi palaveria varten.

5. Työhyvinvointi. Kahviautomaatti auttaa työntekijöitä nauttimaan täysin rinnoin työpäivän lomaan mahtuvista kahvitauoista. Onnistunut kahvitauko auttaa jaksamaan työssä. Kahviautomaatti on myös työnantajan puolelta konkreettinen signaali siitä, että työtekijöiden hyvinvoinnista välitetään.

6. Imago. Kahviautomaatti kohentaa yrityksen imagoa sisäisesti ja ulkoisesti. Se antaa työntekijöille kuvan hyvästä ja viihtyisästä työpaikasta ja viestii asiakkaille modernista ja toimivasta yhteistyökumppanista. Mikäs sen mukavampaa kuin tarjota asiakkaalle palaverikahviksi tuoretta espressoa sen kitkerän pannukahvin sijaan.

7. Aikaa säästyy työnteolle. Kahviautomaatin kanssa kenenkään ei tarvitse kuluttaa kallisarvoista työaikaansa kahvipannun lataamiseen. Jos työpaikalla keitetään kahvit neljästi päivässä ja kukin kerta vie arviolta 5 minuuttia, niin yhteensä päivässä kuluu kahvinkeittoon 20 minuuttia. Kuukaudessa tämä tekeekin jo lähemmäs 7 tuntia. Ja tähän päälle tulee vielä kaikki se aika, joka menee kahvitarpeiden ostamiseen ja kahvipannujen pesemiseen… Eli kahviautomaatti on todellakin järkevän työpaikan valinta.

8. Joustavuus. Kun kahviautomaatti on hankittu vuokrasopimuksella, on se myös helppo vaihtaa tarvittaessa erilaiseen, kun toimiston tarpeet muuttuvat.

9. Lisätuloja mainostajilta. Kahviautomaatin etuosan diginäyttöä voi mainiosti hyödyntää mainostamiseen. Esimerkiksi apteekin odotustilaan sijoitettuun kahviautomaattiin saattaisi moni lääkefirma haluta oman mainoksena mukaan. Yritys voi siis myydä kahviautomaatin mainospaikkoja eteenpäin ja hankkia sitä kautta lisätuloja.

Kahviautomaatin hankinta

Kahviautomaatin voi joko ostaa kokonaan omakseen tai vuokrata kiinteällä kuukausihinnalla. Useimmiten vuokraus on järkevin vaihtoehto, sillä silloin yritys ei ole sidottu tiettyyn laitteeseen. Käytännössä kahviautomaatin hankinta kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä laitetoimittajaan ja pohtimalla, että millainen kahviautomaatti sopisi teidän toimistollenne.

Sopisiko kahviautomaatti teidän työpaikallenne? Ole yhteydessä meihin ja mietitään yhdessä millainen kahviautomaatti teidän työpaikallenne sopisi. Voit myös tutustua valikoimassamme oleviin kahviautomaatteihin täällä.