Ajankohtaista

Interaktiivinen näyttö työpaikalla – eroon tylsistä kalvosulkeisista

Interaktiivisten näyttöjen avulla pinttyneet palaverikäytännöt nostetaan kokonaan uudelle tasolle. Osallistavampaa, vapaampaa, nopeampaa, tuottavaa – tästä kaikesta interaktiivisessa näytössä on kysymys.

Mikä ihmeen interaktiivinen näyttö?

Kuten olemme aiemmin kirjoittaneet, interaktiivinen näyttö on paitsi tulevaisuutta myös jo ihan tätä päivää. Käytännössä interaktiivisella näytöllä tarkoitetaan sellaista esitys- tai valkotaulukäyttöön tarkoitettua näyttöä, jota voidaan ohjata päätelaitteilta paikan päällä, etäyhteyden kautta tai ihan vain näyttöä sormella tai kynällä koskettamalla. Kaikki tapahtuu helposti intuitiivisen käyttöliittymän kautta. Ja kun ankaran palaveroinnin myötä koko näyttö on täynnä tärkeää asiaa, on koko homma mahdollista tallentaa ja jakaa siltä seisomalta kaikille osallistujille.

Interaktiivista näyttöä voisi ajatella eräänlaisena jaettuna työtilana, johon on mahdollista päästä käsiksi virtuaalimaailmassa sekä ihan ihka aidossa todellisuudessa ”kädet saveen” -ajatuksella. Interaktiivinen näyttö taipuu aika hyvin kaikenlaisiin käyttötapoihin, joten lopullinen käyttötapa muodostuu aina käyttäjäkohtaisesti.

Interaktiivisen näytön käyttökohteet ovat varmasti vielä osin kartoittamatta, mutta jatkossa niihin voi törmätä yhä useammin työpaikkojen kokoushuoneissa sekä koulujen luokkahuoneissa – interaktiivinen näyttö nimittäin korvaa erinomaisesti liitutaulun/fläppitaulun/videotykin ja helpottaa siinä samalla niin opettajien kuin oppilaidenkin elämää.

Interaktiivinen näyttö
Interaktiivinen näyttö saa liitutaulun näyttämään kivikautiselta.

”Toteutamme palvelujamme myös etäpalveluna, minkä vuoksi on kriittistä, että muun muassa kuvanlaatu ja muu toteutus on näissä hyvällä tasolla. Lisäksi interaktiivista näyttöä ja sen kosketusnäyttöominaisuutta käytetään kuntoutustyössä esimerkiksi niin, että näytölle rakennetaan asiakkaalle erilaisia tehtäviä hieman isommassa muodossa. Tämän tyyppinen kuntoutusmuoto voi etenkin lapsen näkökulmasta olla motivoivampaa.”

Sini Huolman, Attentio Oy

Lue täältä, miten asiakkaamme Attentio Oy hyödyntää interaktiivista näyttöä päivittäisessä toiminnassaan terveydenhuoltoalalla.

Miksi valita interaktiivinen näyttö?

Olemme sanoneet aiemmassa blogikirjoituksessamme, että jokaisella yrityksellä tulisi olla infonäyttö. Interaktiivinen näyttö ei ole ehkä samalla tavalla pakkohankinta ihan joka yritykselle, mutta järkiostos se silti yleensä on. Tässä muutama painava syy hankkia interaktiivinen näyttö yritykselle:

Osallistavampaa työntekoa. Interaktiivinen näyttö tekee kokouksista osallistavampaa, kun jokainen voi näppituntumalla tai etäyhteyden päästä virtuaalisesti pyöräyttää omaa lusikkaansa sopassa. Omaa työehdotusta on kätevä demota asiakkaalle interaktiivisen näytön avulla, kun esille tulevista muutoksista voidaan tehdä merkinnät suoraan esitykseen.

Visuaalisuuden kautta lisäarvoa. Interaktiivinen näyttö tuo kokouksiin ja palavereihin ihan uudenlaista visuaalisuutta ja sitä kautta lisäarvoa esityksiin. Staattiset diaesitykset saa jättää jatkossa pikkujoulujen välikevennykseksi.

Mahdollisuus etäyhteyteen. Interaktiivinen näyttö toimii etäneuvottelujärjestelmänä, johon kaikki kokouksen etäosallistujat liittyvät. Näytölle voidaan liittyä suoraan vaikkapa Skypen kautta.

Räätälöitävä ratkaisu. Interaktiivisia näyttöjä on valikoimassamme erikokoisia ja erilaisten lisävarusteiden kera. Joka tarpeeseen löytyy varmasti sopiva ratkaisu.

Kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu. Interaktiivinen näyttö on kestävämpi kuin se neukkarin nurkassa nököttävä perustelkkari. Interaktiivinen näyttö voi olla päällä vaikka 24/7 eikä sen käy kuinkaan. Tämä kestävyys on otettu välittämissämme Samsungin tuotteissa huomioon – niissä on peräti kolmen vuoden takuu!

”Kauhian kallishan tuon täytyy olla…”

Interaktiiviset näytöt eivät ole ilmaisia, se on selvä. Niissä käytetty teknologia on sen verran edistyksellistä ja arvokasta, että hintaa kertyy väistämättä jokunen tonni, halvimmat interaktiiviset näytöt kustantavat noin 3000 €. Hyvin harvoin interaktiivista näyttöä kuitenkaan kannattaa ostaa omaksi, vaan on paljon järkevämpää hankkia näyttö vuokrasopimuksella, johon on hyvä sisällyttää vielä tuki- ja huoltopalvelut, jotta mahdollisten ongelmien ja kysymysten hetkellä apua on nopeasti saatavilla.

Jos yrityksellä on paljon (etä)kokouksia ja näytöllä olisi tarkoitus pyörittää erilaisia esityksiä, maksaa interaktiivinen näyttö helppokäyttöisyytensä ja varmatoimivuutensa kautta hintansa takaisin.

–––

Sopisiko interaktiivinen näyttö teidän yrityksellenne? Otetaan siitä yhdessä selvä! Ota yhteyttä meihin ja me kartoitamme tarpeenne sekä räätälöimme juuri teille sopivan interaktiivisen näyttöratkaisun. Voit myös tutustua tarjoamiimme interaktiivisiin ratkaisuihin täällä.

» OTA YHTEYTTÄ