Ajankohtaista

Mobiilitulostus sopii liikkuvaan työhön

Mobiilitulostus on ollut mahdollista jo iät ja ajat, mutta yllättävän harva sitä vielä osaa hyödyntää. Syytä ehkä kuitenkin olisi, sillä mobiilitulostus on helppo ja vaivaton tapa hoitaa tulostustyöt – siksi se sopiikin erityisen hyvin nykyajan liikkuvaan työhön!

Mobiilitulostus on ihan arkipäivää

Mobiilitulostus ei periaatteessa ole mitenkään ihmeellinen asia. Suurin osa toimistojen tulostustöistä suoritetaan joka tapauksessa langattomasti, joten mobiilitulostus eroaa ns. perinteisestä pöytäkoneelta/kannettavalta tulostamisesta lähinnä käytössä olevan laitteen ja hieman myös teknisen toteutuksen osalta.

Miksi mobiilitulostus sitten kalskahtaa jotenkin niin uudelta ja kummalliseltakin? Nähdäksemme syy on siinä, että mobiilitulostuksen hyödyt ovat vain yksinkertaisesti jääneet monella työpaikalla huomaamatta.

Mobiilitulostus – miksi?

On olemassa ainakin kaksi asiaa, jota vaikuttavat suoraan siihen, että mobiilitulostuksessa on oikeasti järkeä.

Ensinnäkin, työnteko on nykyisin suhteellisen liikkuvaa luonteeltaan; töitä tehdään paljon liikkeellä ollessa, etänä tai muuten vailla sellaista totutun kiinteää toimistotukikohtaa. Toisekseen, yhä suurempi osa työasioista hoituu jonkinlaisen mobiililaitteen kautta. Kun nämä kaksi asiaa lyödään yhteen, huomataan, että tulostushommat olisi työnteon jouhevuuden kannalta hyvä pystyä tekemään ikään kuin lennosta – kun myyntitykki pyörähtää palaverien välissä toimistolla tulostamassa tarjousta tai sopimusta, on hyvä että tulostushommat voidaan hoitaa vain hieman puhelimen ruutua hiplaamalla eikä sitä varten tarvitse erikseen ruveta käynnistelemään pöytäkonetta.

Mobiilitulostus mahdollistaa erilaisten dokumenttien joustavan ja tietoturvallisen tulostamisen. Lisäksi mobiilit skannausratkaisut auttavat skannausten siirtämisessä suoraan monitoimilaitteelta käytössä olevaan mobiililaitteeseen. Monitoimilaitteen kanssa yhteensopivan mobiilisovelluksen avulla tiedostoja on myös helppo jakaa eri laitteiden välillä.

Mobiilitulostuksen ehdottomasti suurin hyöty on siis joustavuus. Lisäksi sen eduiksi voidaan laskea nopeus ja tietoturvallisuus.

Miten mobiilitulostus toimii?

Mobiilitulostuksessa käytetään yleisesti ottaen kahta erilaista menetelmää:

1) Tulostaminen langattoman verkon kautta

Verkon kautta tulostettaessa mobiililaitteen tulee olla liitettynä samaan verkkoon, jossa käytössä oleva monitoimilaitekin on. Seuraavaksi mobiililaitteelle asennetaan kyseisen monitoimilaitevalmistajan tarjoama sovellus, jonka avulla mobiililaitteelta voidaan muodostaa suora yhteys monitoimilaitteelle. Ja sitten vain tulostamaan – haluttu asiakirja tulostetaan yksinkertaisesti napin painalluksella.

2) Tulostaminen sähköpostilla

Sähköpostin kautta tulostettaessa mobiililaitteelle ei tarvita mitään sen kummempia tulostussovelluksia, riittää että sähköpostiohjelma on käytössä. Sähköpostitulostuksessa haluttu asiakirja lähetetään sähköpostin liitteenä monitoimilaitteelle luotuun sähköpostiosoitteeseen tulostettavaksi. Tämä tapa sopii erityisesti sellaisiin tilanteisiin, kun tulostajalla ei ole esimerkiksi tietoturvasyistä pääsyä langattomaan verkkoon.

Kummassakin menetelmässä tulostus voidaan valita monitoimilaitteen asetuksien kautta käynnistymään joko heti siitä hetkestä, kun tulostettava dokumentti on toimitettu monitoimilaitteelle tai vasta sitten, kun käyttäjä kirjautuu monitoimilaitteelle vapauttamaan tulostuksen (ns. turvatulostus).

Kiinnostuitko mobiilitulostuksesta? Ota meihin yhteyttä ja me autamme sinut alkuun! Löydät yhteystietomme täältä.