Ajankohtaista

Monitoimilaite toimistoon: mitä mieltä ovat työntekijät?

Monitoimilaitteen valinnalla voi olla yllättävänkin kauaskantoisia vaikutuksia yrityksen toimintaan ja etenkin työntekijöiden arkeen. Kuten olemme aiemminkin todenneet, oikeanlainen monitoimilaite tukee ja sujuvoittaa työntekoa siinä missä vikahankinta aiheuttaa kaikille vain harmaita hiuksia. Senpä vuoksi laitevalinnassa kannattaa aina kuunnella loppukäyttäjiä.

Monitoimilaitteen pitää toimia nyt

Monitoimilaitteen tulee sopia yrityksen toimintaan ja työntekijöiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla juuri nyt. Sitä ei siis hankita eilis- eikä toisaalta huomispäivän tarpeita varten. Monitoimilaite on kuitenkin pohjimmiltaan työkalu ja sellaisena siihen kannattaa suhtautua – ei niinkään jonkinlaisena kypsytystä vaativana sijoituksena, joka jossain vaiheessa maagisesti paljastaa koko potentiaalinsa. Eli kun olet hankkimassa monitoimilaitetta, hanki se nimenomaan yrityksenne tämänhetkisiä tarpeita vastaavaksi. Ja sitten kun tulevaisuudessa tarpeenne vaihtuvat, yksinkertaisesti vaihda monitoimilaite toiseen. Vuokrasopimuksella hankittu laite on helppo päivittää sopivampaan sopimuskauden keskenkin (lisäksi laitteen vuokrakulut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kuluja verotuksessa).

Mutta muista yksi juttu – ja tämä on tärkeää. Tämä ”keskity nykyhetkeen” -ajattelutapa ei todennäköisesti toimi, jos yritys ostaa monitoimilaitteen omakseen. Silloin yritys on sidottu samaan laitteeseen vuosikausiksi eteenpäin ja on hyvinkin mahdollista, että sama laite, joka tänään toimii loistavasti, on ylihuomisen tarpeisiin kiusallisen alamittainen. On aika mälsää, jos työntekijät joutuvat suurimman osan ajasta käyttämään vanhentunutta monitoimilaitetta. Harvemmin yritykset tähän virheeseen kuitenkaan enää nykyään sortuvat, meidänkin asiakkaista nimittäin yli 90 % vuokraa tai liisaa laitteensa.

Eli tiivistettynä:

1. Valitse sellainen monitoimilaite, joka vastaa nykyhetken tarpeisiinne
2. Hanki monitoimilaite vuokrasopimuksella

Loppukäyttäjät tietävät mitä monitoimilaitteelta vaaditaan

Mitkä sitten ovat ne työntekijöiden tarpeet, joihin edellisessäkin kappaleessa viitattiin? No, sehän riippuu tietenkin ihan täysin työntekijöistä ja yrityksestä. Paras tapa tässäkin kohtaa selvittää työntekijöiden eli monitoimilaitteen ns. loppukäyttäjien mielipide asiaan on niinkin mullistava kuin suora kysymys. Laitehankinnasta vastaavan kannattaa kerätä monitoimilaitteen käyttäjiltä käyttökokemuksia ja selvittää, että mitä laitteella suurimmaksi osaksi tehdään ja mitä siltä toivotaan. Ilman tätä kartoitusta uusi laite voi valitettavasti lipsahtaa sinne virhehankinnan puolelle.

Kannattaa myös kerätä käyttäjiltä vähän lennokkaampiakin toiveita ja käydä näitä sitten laitetoimittajan kanssa läpi – saattaa nimittäin paljastua, että nykylaitteilla olisi mahdollista helpottaa jotain työn osa-aluetta tavalla, jota ei niin helposti mielletä monitoimilaitteen ominaisuudeksi. Nykyaikaisista monitoimilaitteista on kuitenkin moneksi, kuten olemme kuvanneet oppaassamme ”7 vinkkiä monitoimilaitteen käyttöön”, jonka voit ladata maksutta täältä.

Mikä on seuraava askeleesi?

Lue lisää monitoimilaitteen hankinnassa huomioitavista asioista toisesta maksuttomasta oppaastamme ”Monitoimilaitteen ostajan opas”. Voit ladata oppaan täältä. Oppaassa annamme lukuisia apukysymyksiä, joiden kautta monitoimilaitteen hankinta helpottuu.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä meihin ja neuvomme sopivan monitoimilaitteen hankinnassa. Löydät yhteystietomme ja yhteydenottolomakkeemme täältä.