Ajankohtaista

Toimistolaitteiden huolto ja ylläpito voidaan hoitaa etänä

Toimistolaitteiden huolto ja erityisesti erilaiset ylläpitotehtävät pystytään nykyään toteuttamaan yhä enenevässä määrin etäyhteyden kautta. Etäylläpito säästää kaikkien osapuolien aikaa ja varmistaa osaltaan, että toimistolaitteet toimivat kuten pitääkin.

Toimistolaitteet vaativat huoltoa ja ylläpitoa – ja heti!

Kuten olemme aiemminkin kirjoittaneet, toimistolaitteet kaipaavat aika ajoin huoltoa – olipa kyse sitten ennakoidusta ns. vuosihuollosta tai yllättäen ilmaantuneesta huoltotarpeesta. Erityisesti yllättävissä ja akuuteissa vikatilanteissa tarve nopealle avulle on yleensä hyvin suuri. Mikäpäs sen kurjempaa kuin vetää omat työhommat jäihin monitoimilaitteen yhtäkkisen vikatilan vuoksi.

Etäyhteys tuo ensiapua toimistolaitteiden vikatilanteisiin ja nopeuttaa huollon vasteaikaa. Me K-S Konttoripisteellä esimerkiksi lupaamme olla asiakkaamme toimistolaitteen luona n. 2 tunnissa (Jyvässeudulla), mutta etäyhteyden avulla tietynlaiset toimistolaitteiden huolto- ja ylläpitotoimenpiteet pystytään suorittamaan yhdessä hujauksessa.

Etäyhteydellä ratkaistaan verkko-ongelmat

Etäyhteyden avulla ei tietenkään pystytä mitään järeitä osien vaihtamisia vaativia huoltotoimenpiteitä toteuttamaan – näissä ja vastaavissa tilanteissa huollon on edelleen tultava ratkaisemaan tilanne paikan päälle. Mutta toimintahäiriöitä on olemassa monenlaisia!

Nykyään moni esimerkiksi monitoimilaitteen toimintaan liittyvä häiriö johtuu jonkinlaisesta verkkoon liittyvästä ongelmasta. Syystä tai toisesta yrityksen työntekijöiden koneilta ei esimerkiksi saada yhteyttä monitoimilaitteelle. Syynä voi olla vaikkapa yrityksen muuttaminen uusin toimitiloihin, minkä myötä verkon ip-osoite muuttuu.

Ratkaisut verkko-ongelmiin vaativat useimmiten asetusten säätämistä tai päivitettyjen ajurien asentamista. Muun muassa tällaiset toimenpiteet pystytään varsin mallikkaasti toteuttamaan etäyhteyden avulla. Työpaikalla ei siis tarvitse odottaa turhaan, että apu saapuu fyysisesti paikan päälle naksuttelemaan hiirtä, vaan koko homma pystytään suorittamaan nopeasti ja vaivattomasti etäpalveluna.

Etäylläpito ei ole ydinfysiikkaa

Me K-S Konttoripisteellä käytämme huollon etäpalveluissa TeamViewer-etätukiohjelmistoa. Käytännössä asiakkaamme tarvitsee vain ladata TeamViewerin asiakasversio sivuiltamme (ks. kuva) ja ilmoittaa puhelimitse huoltoomme sovelluksessa kerrottu ID-numero, niin pystymme muodostamaan toimivan ja tietoturvallisen etäyhteyden. Etäyhteyden avulla huoltohenkilömme voi käyttää asiakkaan päätelaitetta aivan kuin olisi paikan päällä ja siten määrittää vaikkapa nyt sitten oikeanlaiset verkkoasetukset monitoimilaitteelle. Asiakkaan ei siis lähtökohtaisesti tarvitse itse alkaa säätää ohjeiden mukaan mitään. Toki joskus saattaa tulla vastaan sellaisia tilanteita, joissa helpoin tapa hoitaa huoltotoimenpide etänä on puhelimen välityksellä neuvominen.

TeamViewer-lataus
TeamViewerin asiakasversion voi ladata helposti sivuiltamme.

Toimistolaitteiden huolto ja ylläpito etäyhteyden avulla auttaa nipistämään huollon vasteajasta kallisarvoisia minuutteja. Nyrkkisääntömme on, että kun on paikka käyttää etäyhteyttä, niin silloin sitä myös käytetään. Näin paikan päällä tehtäville huoltotoimenpiteille jää enemmän aikaa ja kaikki ovat tyytyväisempiä.

– –

Kun haluat toimivaa, asiantuntevaa ja asiakaslähtöistä toimistolaitteiden huoltopalvelua, ota yhteyttä meihin. Löydät yhteystietomme täältä.

Lue lisää huoltopalvelustamme täältä.